Praktische filosofie leven

Leuven Chloé Ackaert

Ontdek hoe filosofie je essentiële bondgenoot kan worden in een voortdurend veranderende wereld: klimaatcrisis, behoefte aan politieke en sociale vernieuwing, massale uitsterving van het leven, uitdagingen van samenleven... In het kader van de filosofieweek 2023 bieden we je tijdens deze voordracht een manier aan om te verkennen hoe filosofie op te vatten als een proces van verandering van perspectief, versterkt door de vestiging van een nieuwe levensdiscipline. Deze benadering, vooral geïnspireerd door Pierre Hadot, biedt een manier om met meer wijsheid door ons bestaan ​​te navigeren, onze ethische en spirituele waarden beter te begrijpen en toe te passen, en onszelf opnieuw te integreren in de natuur waaraan we deelnemen.

Mis deze kans niet om de filosofie in een nieuw licht te herontdekken en deel te nemen aan een beweging van filosofische vernieuwing die bijdraagt ​​aan de opbouw van een meer harmonieuze, duurzame en vervullende toekomst.

Twee conferenties over hetzelfde thema worden tegelijkertijd gehouden in Leuven en Brussel.

Chloé Ackaert is praktiserend filosoof, met een wetenschappelijke opleiding. Ze is verantwoordelijk voor het filiaal Trefpunt Filosofie in Leuven.

Trefpunt Filosofie, Geldenaaksebaan 120, 3001 Leuven

Vorige voordracht